Apoteker har altid været en vigtig del af medicinforsyningen.

Det første apotek åbnede i Danmark i år 1546. Det første apotek åbnede i København og 3 år efter åbnede der et apotek i provinsen.Derfra åbnede der ca. et apotek hvert 5. år og i 1672 var der 24 apoteker. 

Gennem årene er der sket meget på apoteksområdet. I slutningen af 90’ erne havde vi så mange apoteker, at man begyndte at lukke dem ned. Nu er der igen opadgående kurve. Der bliver åbnet apoteker som aldrig før. Nu må apotekerne (ejerne af et apotek) have flere apoteker, dette har man ikke måtte før. Der måtte man have 1 apotek og så flere filialer og medicinudsalg.

 

Da jeg startede som apoteksassistentelev (sidenhen farmakonom) havde jeg ikke viden om, at jeg ikke var den eneste i familien, der havde været i den branche. Jeg blev gennem et ældre familiemedlem indviet i, at vi i 1914 havde dokumentation på, at to familiemedlemmer havde været på apotek dengang. 

Det er fantastisk at finde sådan noget i gemmerne og så ovenikøbet kan relatere det til sig selv og sin familie. Vi ved hvor mange forandringer branchen har gået igennem. Dengang lavede man alt medicin selv. I dag laver apotekerne ingen medicin udover de 2 apoteker vi har, der laver magistrel medicin.

Der er en verden til forskel fra 1914 til 2020 inden for apotek